Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Lenmagos kenyér, dagasztás nélkül
2013.05.29

lenmagos-kenyer-0061.jpg

Hozzávalók 3 bögre liszt (2,5  dl űrtartalmú bögre), 1,5 bögre víz, 1,5 kk só, 1 csapott mk szárított élesztő, 4-5 ek lenmag

Elkészítés A lenmagot vízben kb. 1 órán keresztül áztatjuk. Amikor az 1 óra letelt, a lisztet egy széles tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt, a közepébe öntjük a vizet. A lenmagot leszűrjük, de nem öblítjük le, a liszthez adjuk, és gyors, körkörös mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk. Nem kell alaposan összegyúrrni, csak éppen  lazán álljon össze a tészta. Letakarjuk, és minimum 12 órán át, langyos helyen kelesztjük. A kelesztés időtartama lehet hosszabb is, de 24 óra a maximum. Ragacsos, nyúlós, lyukacsos tésztát kapunk majd, amivel gyorsan kell dolgozni.

A sütés Egy lefedhető öntöttvas lábost, vagy hőálló tálat használunk a sütéshez. A sütőt minimum 220 fokra melegítjük és betesszük a sütőedényt is, hogy felforrósodjon. A tésztát lisztezett konyharuhára borítjuk, gyors mozdulatokkal négybe hajtjuk, majd megszórjuk  liszttel. Óvatosan  a forró sütőedénybe ejtjük, lefedjük, és 35-40 percig sütjük fedő alatt. Ekkor levesszük a fedőt és 10-15 perc alatt  ropogós aranybarnára sütjük. A sütés időtartama attól függ, milyen forró a sütőnk.

Kisokos A lenmagot azért kell beáztatni, mert különben magába szívná a nedvességet és száraz lenne a kenyér tésztája.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.