Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
1 kg zöldpaprika
20 dkg piros színű paprika (pl. kápia paprika)
4 db paradicsom
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 szál füstölt kolbász
4 db tojás
1-2 kk só, ízlés szerint
1 csapott ek őrölt pirospaprika
1 csésze rizs
kevés olaj és só
Elkészítés
A lecsóhoz az alapanyagokat előkészítjük: a paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy percre, majd szűrőkanállal kivesszük - a héjukat így könnyen lehámozhatjuk. Ezután felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk, a szalonnát felkockázzuk.
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a szalonnakockákat, majd a hagymát is hozzákeverjük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat, megsózzuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a kolbászkarikákat és a feldarabolt paradicsomot is. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, és amikor a paradicsom levet eresztetett, belekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizst is, és fedő alatt alacsony hőfokon készre főzzük. Amikor a rizs is megpuhult, a tojásokat felverjük, kicsit megsózzuk és belekeverjük a lecsóba. Kanállal kevergetve kb. 2 perc alatt megsütjük.
Tipp Tálaláskor a kész lecsót és - a látvány kedvéért - a tányérokat is megszórjuk őrölt pirospaprikával.