Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Lecsó rizzsel és tojással
2015.10.09

lecso-rizzsel-es-tojassal-007.jpg

1 kg zöldpaprika

20 dkg piros színű paprika (pl. kápia paprika)

4 db paradicsom

5 dkg füstölt szalonna

2 nagy fej vöröshagyma

1 szál füstölt kolbász

4 db tojás

1-2 kk só, ízlés szerint

1 csapott ek őrölt pirospaprika

1 csésze rizs

kevés olaj és só

Elkészítés

A lecsóhoz az alapanyagokat előkészítjük: a paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy percre, majd szűrőkanállal kivesszük - a héjukat így könnyen lehámozhatjuk. Ezután felkockázzuk és félretesszük. A hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk, a szalonnát felkockázzuk.

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk  a szalonnakockákat, majd a hagymát is hozzákeverjük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikákat, megsózzuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor belekeverjük a kolbászkarikákat és a feldarabolt paradicsomot is. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, és amikor a paradicsom levet eresztetett, belekeverjük a megmosott és lecsepegtetett rizst is, és fedő alatt alacsony hőfokon készre főzzük. Amikor a rizs is megpuhult, a tojásokat felverjük, kicsit megsózzuk és belekeverjük a lecsóba. Kanállal kevergetve kb. 2 perc alatt megsütjük.

Tipp Tálaláskor a kész lecsót és - a látvány kedvéért - a tányérokat is megszórjuk őrölt pirospaprikával.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.