Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3 alma, 5 zellerszár, 10-15 dkg füstölt lazac, fél fej jégsaláta, pirított tökmag és napraforgómag
Az öntethez 2-3 dl joghurt, 2 evőkanál citromos olívaolaj (plusz ízlés szerint citromlé - elhagyható), 1-1 késhegynyi őrölt kömény, őrölt koriander, Cayenne-i bors, őrölt fekete bors, 1 kk kapor, friss petrezselyemzöld ízlés szerint, 1 csapott mk só
Elkészítés Az almát vékony szeletekre vagy kis kockákra, a jégsalátát keskeny szalagokra vágjuk, a zellerszárat is vékonyan felszeleteljük, a füstölt lazacot apró darabkákra tépkedve adjuk hozzá a zöldségekhez. Az öntettel jól összekeverjük a zöldségeket és a halat (ha szükséges, adunk még hozzá citromlevet). Végül szórjunk a saláta tetejére jó sok pirított magot.
Tipp Tálaláskor a saláta mellé kitehetjük egy kis tálra a maradék magokat.