Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 40 dkg liszt, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 ½ dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg mazsola, ½ citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só
Elkészítés Az élesztőt ½ dl langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, a tejet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és robotgéppel alaposan kikeverjük. Belekeverjük a megmosott, megszárított mazsolát is (kihagyható, helyette tehetünk bele kandírozott gyümölcsdarabokat). Az így kapott puha tésztát jól kivajazott és lisztezett kuglófsütő formába öntjük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és langyos helyen kb. 1 órán át kelesztjük. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálra borítjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp Kínáljuk eperlekvárral és tejszínhabbal, szórjuk meg pikáns gyümölcsökkel.