Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Krumplifőzelék magyarosan
2012.01.12

krumplifozelek-magyarosan-alapanyagok.jpgHozzávalók 4 személyre 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1-2 csapott ek liszt, 2 dl tejföl, 3-4 babérlevél, 1 mk majoránna, 1 mk lestyán, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, késhegynyi őrölt feketebors, késhegynyi őrölt pirospaprika, 2 ek olaj, 1-2 mk só, ízlés szerint

Elkészítés A krumplit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, hideg vízbe tesszük. A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a krumplit és annyi vizet, hogy a krumplit teljesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszert is beletesszük. Lefedve puhára főzzük. Eközben burgfozelek-004.jpga tejfölt összedolgozzuk a liszttel és egy kevés vízzel, kézi habverővel simára keverjük - vigyázzunk, ne legyen csomós. Amikor a krumpli már puha, a forró léből egy merőkanálnyit a tejfölhöz keverünk, majd az egészet a forrásban lévő krumplihoz adjuk. Összeforraljuk, forrón tálaljuk. Sült oldalas, vagy fűszeres húsgombóc illik hozzá.

Tipp Lehetőleg hosszúkás, keskeny burgonyát vásároljunk hozzá a piacon, vágjuk egyenletes karikákra, így szebb lesz a főzelék  és gyorsabban el is készül!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.