Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Krémleves szárzellerből és zöldségekből
2016.02.17

zellerleves.jpg

Hozzávalók 4 személyre

6-8 db szárzeller

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db kis zellergumó

2 db kis burgonya

1 db zöldségleves kocka

1 fej vöröshagyma

2 dl tejföl

2 ek olaj és 1 ek vaj a hagyma pirításához

só, bors

1 mk Provance-i fűszerkeverék

fél citrom leve

Elkészítés A szárzellert vékonyan (zöldséghámozó segítségével) meghámozzuk, hogy erős szálait eltávolítsuk, és feldaraboljuk. A zöldségeket és a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, a vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk.

Egy lábosban felolvasztjuk a vajat az olajjal és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót és a feldarabolt szárzellert, sózzuk, borsozzuk és néha megkeverve félpuhára pároljuk. Felöntjük kb. 1liter vízzel, beledobjuk a leveskockát és a feldarabolt burgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a Provance-i keverékkel. Lefedjük, és közepes hőfokon puhára főzzük.

Az elkészült levest botmixerrel pépesítjük és felengedjük a tejföllel. Összeforraljuk, kissé besűrítjük és végül citromlével ízesítjük.

Tipp Sajtos pirítóst kínálhatunk mellé.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.