Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Krémes csillagtökleves, Levintől
2015.01.30

csillagtokleves.jpg

Hozzávalók két személyre 1 kisebb csillagtök (patisszon), 2 közepes burgonya, reszelt füstölt sajt, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál joghurt, só, fekete bors, kapor, chili, borsikafű, lestyán, olaj A tálaláshoz bacon (kihagyható vagy tortillachipsszel helyettesíthető)

Elkészítés A csillagtököt meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A burgonyát szintén hámozzuk, kockázzuk.  Kevés olajon átpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. (Főzhetjük csirkealaplében is.)

A lestyán kivételével beleszórjuk a fűszereket a levesbe. Lehetünk bőkezűek, a tök semleges íze szívesen veszi a fűszereket. Ha a zöldségek megpuhultak, kiveszünk néhány szelet tököt és félretesszük a tálaláshoz, a levest pedig lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel krémesítjük. Hozzáadjuk a sajtot és azzal is átkeverjük.

A lisztet és a joghurtot alaposan elkeverjük, kiszedünk egy keveset a forró levesből, és ha azzal is elvegyítettük, kevergetve beleöntjük a levesbe. Néhány percre visszatesszük a tűzre. Most adjuk hozzá a lestyánt, és ha szükséges, még utánaízesítünk.

A bacont serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd a kiengedett zsiradékon a patisszont is átpirítjuk, és ezzel tálaljuk a levest.

Levin mondja Egy pici, édes, csillag alakú tököcske árválkodott a hűtő alsó, zöldségtároló rekeszében. Megsajnáltam. De a rántott verziónál hollywoodibb sorsot szántam neki. A minap láttam a „Pár lépés a mennyország” című remekművet, ahol a nagymama híres csillagtöklevesét szolgálták fel, gondoltam, megpróbálkozom vele. Sztárcsináló producerkedésem ott bukott el, hogy sem a nagyi több száz éves receptje, sem valódi mexikói alapanyagok nem álltak rendelkezésemre. Egy árva édesburgonya, friss chili, de még csak egy zacskó tortillachips sem volt itthon. Így hát maradt a hűtőszekrényem valós tartalma és a fantáziám…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.