Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 5 db tojás, 20 dkg liszt, 3 ek kakaópor, 1 cs sütőpor, 20 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej A krémhez 8 dl tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 cs epres pudingpor, 5 ek cukor A mázhoz a tetejére 1 nagy doboz tejföl, 2 -3 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés A pudingok főzésésével kezdjük: 4-4 dl tejjel és 2,5-2,5 kanál cukorral külön-külön megfőzzük a pudingokat és teljesen kihűtjük. Míg a pudingok hűlnek, megsütjük a tésztát: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd egy másik tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, és a krémhez keverjük. Ezután kemény habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosan a tésztába keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A kihűlt pudingokat kanalanként felváltva a tésztára halmozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A tejfölt összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a még meleg, megsült tészta tetejére kenjük.
Hagyjuk kihűlni és kockákra vágva kínáljuk.
Tipp Készíthetjük úgy is, hogy csak 1,5 ek kakaóport keverünk a tészta egyik felébe, és márványos lesz a sütemény.