Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 db félkész pizzatészta, 2 dl tejföl, 10-12 dkg Roquefort sajt, 2 db nagy, érett körte, 5 dkg parmezán sajt, 6-7 dkg darabolt dióbél, 1 mk őrölt bazsalikom, 2 ek olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítés A félkész pizzatésztát az előírásnak megfelelően egy nagyméretű tepsibe fektetjük és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tejfölbe beledaraboljuk a Roquefortot, hozáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a tésztára kanalazzuk, elsimítjuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és vékony szeletekben a tejfölös krémre rendezzük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, erre kerül a darabolt dió és végül fűszerezzük az egészet a bazsalikommal, majd meglocsoljuk olíva olajjal.
10 perc alatt készre sütjük, forrón, vagy langyosan fogyasztjuk.