Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Könyv-torta, Levin módra
2015.11.22

konyv-torta-levin-modra.jpg

Hozzávalók

6 tojásból sütött, szögletes piskóta

(a masszába 100 g étcsokoládét, 1 narancs reszelt héját és fél narancs levét is belekevertem)

1,5 dl tejszín

200 g fehér csokoládé

200 g vaj

1:1 arányú cukorszirup (egy rész víz, egy rész cukor felfőzve, visszahűtve)

50 g cukrozott narancshéj

250 g barna fondant

350 g fehér fondant
 

Elkészítés

A krémhez melegítsük fel a tejszínt, öntsük az összetördelt fehér csokira, és lefedve hagyjuk 10 percig állni. Keverjük át, hogy egyenletes krémet kapjunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A vajat cukorsziruppal keverjük habosra (ne adjunk hozzá túl sok szirupot, mert a fehér csoki eleve édes), majd adjuk hozzá a tejszínes csokit és azzal is dolgozzuk el alaposan.

A piskótát vágjuk egyenesre, ha esetleg felpúposodott, majd vágjuk ketté.

Az alsó lapot kenjük meg vajkrémmel, szórjuk meg cukrozott naranccsal, majd tegyük rá a felső piskótalapot. Az egész tortát kenjük át egy ecsettel cukorsziruppal, majd vonjuk be krémmel.

Tegyük 15-20 percre hűtőbe.

Mielőtt bevonnánk a fondanttal, ismét kenjünk rá egy adag vajkrémréteget és ismét tegyük vissza hűtőbe a tortát. A hideg vajkrémre fog szépen tapadni a cukormáz.

A fehér fondantból porcukros felületen nyújtsunk ki egy hosszabb, a torta magasságával egyező csíkot - ezek lesznek a könyvlapok.

Villával óvatosan bordázzuk, hogy lapszerű legyen.

Ezt a fondantcsíkot tapasszunk a torta három oldalára. Vágjuk le a felesleget.

A maradék fehér fondant-t dolgozzuk össze a barnával. (Használhatunk ételszínezéket is.)

Porcukros felületen nyújtsunk ki egy egyenletes téglalapot, akkorát, amivel a torta tetejét és az eddig még nem borított hosszabbik oldalát befedhetjük.

Szépen simítsuk rá a krémre.

Hogy igazán könyvszerű legyen a tortánk, a barna cukormázból vágjunk a fehér oldalak köré is egy keskeny csíkot. Kenjük le cukorszirupba mártott ecsettel és így "ragasszuk" fel.

A könyv tetejére vághatunk ki betűket - könyvcímet - ezt is sziruppal tudjuk felragasztani.

Levin mondja Unokaöcsém 18. születésnapjára készült ez a könyv formájú torta. Mivel az alakkal nem kell túl sokat variálni - elég egy szögletes piskóta -, kezdő formatortának kiváló projekt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.