Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
7 tojás
7 ek cukor
4 ek liszt
3 ek kakaópor
csipetnyi szódabikarbóna
A csokikrémhez
2 db 0,2 dl-es tejszín
32 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
32 dkg vaj vagy margarin
A tortamázhoz
1 doboz 250 g-os mascarpone
1 doboz 500 ml-es cukrászhab
A burkoláshoz
1 kg fondant (nagyobb élelmiszer-áruházakban készen is kapható)
ételfesték
A díszítéshez
20 dkg fondant
ételfesték
Elkészítés
A 7 tojást a 7 ek cukorral habosra keverem gép segítségével, hozzáadom a 4 ek liszt, a 3 ek kakaópor és a csipetnyi szódabikarbóna keverékét.
A tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntöm és 190-200 fokon kb. 20 percig sütöm, amíg felemelkedik, majd 160-170 fokon további kb. 25 percig sütöm.
A csokikrémhez a tejszínt felfőzöm 32 dkg cukorral, csipetnyi sóval, majd hozzáadom a 20 dkg kakaóport, a vaníliaaromát, jól elkeverem, és a végén hozzáadom a vajat. Addig keverem, míg a vaj felolvad, majd lehűtöm. Másnap robotgéppel kissé habosítom és a piskótát megtöltöm vele.
Felverek egy cukrászhabot egy mascarponéval, ezzel egyenletesen bekenem a "tortát", majd az 1 kg színezett, kinyújtott fondanttal beburkolom.
A maradék fondantot megfelelően színezve elkészítem a díszítőelemeket, majd összeállítom a tortát.
Tipp Burkoláshoz ételfestékkel színezett fondantot használok, mert a marcipán nagyon drága és nem lehet vele ennyire szépen dolgozni. A burkoláshoz mindig kell 1 kg anyag, mert nagyobbra kell kinyújtani, mint amekkora maga a torta.