Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
35-40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 ek kacsazsír
10 dkg reszelt sajt
fél csomag sütőpor
2 kk só
2 kk őrölt kömyénymag
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
2 db tojás
2 dl joghurt
2 kk köménymag a tetejére
Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a vajat és a kacsazsírt, beleszórjuk a sütőport, a fűszereket, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojás fehérjét félretesszük a rudak megkenéséhez) és végül hozzáadjuk a joghurtot. Ha túl lágy a tészta, kevés lisztet adunk még hozzá
A jól összegyúrt tésztát ujjnyi vastagságúra (lehetőleg négyszög alakúra) kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük, a reszelt sajt másik felével és a köménymaggal megszórjuk.
A kinyújtott tésztát derelyevágóval először hosszában, majd keresztben ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amíg a rudacskák megpirulnak) megsütjük.