Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Köményes-paprikás rudak
2017.04.19

komenyes-paprikas3-rudak.jpg

Hozzávalók

35-40 dkg finomliszt

15 dkg vaj

1 ek kacsazsír

10 dkg reszelt sajt

fél csomag sütőpor

2 kk só

2 kk őrölt kömyénymag

2 kávéskanál őrölt pirospaprika

2 db tojás

2 dl joghurt

2 kk köménymag a tetejére

Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a vajat és a kacsazsírt, beleszórjuk a sütőport, a fűszereket, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojás fehérjét félretesszük a rudak megkenéséhez) és végül hozzáadjuk a joghurtot. Ha túl lágy a tészta, kevés lisztet adunk még hozzá

A jól összegyúrt tésztát ujjnyi vastagságúra (lehetőleg négyszög alakúra) kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük, a reszelt sajt másik felével és a köménymaggal megszórjuk.

A kinyújtott tésztát derelyevágóval először hosszában, majd keresztben ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amíg a rudacskák megpirulnak) megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.