Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kolbászos-rozmaringos csirketekercs, Dobitól
2016.04.26

img_0306.jpg

Hozzávalók 2 főre:

1 nagy csirkemell

2 szál vékony (csemege kolbász)

6 szelet baconszalonna

barbecue fűszerkeverék

2 nagy gerezd fokhagyma

A páchoz:

2 dl joghurt

rozmaring, kakukkfű

olaj a sütéshez

Elkészítés A csirkemellet hosszában félbevágjuk, a fél melleken vízszintes metszést ejtünk, a bemetszett húst kihajtjuk, hogy nagyobb szeletet kapjunk. A szeleteket fólia alatt kiverjük.

A pácot elkészítjük, a húst bevonjuk a páccal, és a hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.

Másnap a két csirkeszeletet a joghurtos pácból kiemeljük, lecsöpögtetjük. Szeletenként 3 db baconszalonnát szorosan egymás mellé terítünk. A szeleteket a baconszalonnákra fektetjük, barbecue fűszerkeverékkel meghintjük (a szalonnával érintkező oldalt nem kell fűszerezni). A kolbászokat a hússzeletekbe sodorjuk, a tekercseket a szalonnákkal beburkoljuk, ügyelve, hogy szalonnák a tekercseket jól egyben tartsák. (Ha a szalonnák nem tartanának jól, használjunk hústűket is.) A csirketekercseket sütőedénybe helyezzük, egy kevés olajat öntünk alájuk, és félóra pihentetés után alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe toljuk. Amikor a csirke megpuhul (kb. 30-40 perc), a fóliát levesszük, és a húst hirtelen pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.