Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
1 nagy csirkemell
2 szál vékony (csemege kolbász)
6 szelet baconszalonna
barbecue fűszerkeverék
2 nagy gerezd fokhagyma
só
A páchoz:
2 dl joghurt
rozmaring, kakukkfű
olaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemellet hosszában félbevágjuk, a fél melleken vízszintes metszést ejtünk, a bemetszett húst kihajtjuk, hogy nagyobb szeletet kapjunk. A szeleteket fólia alatt kiverjük.
A pácot elkészítjük, a húst bevonjuk a páccal, és a hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap a két csirkeszeletet a joghurtos pácból kiemeljük, lecsöpögtetjük. Szeletenként 3 db baconszalonnát szorosan egymás mellé terítünk. A szeleteket a baconszalonnákra fektetjük, barbecue fűszerkeverékkel meghintjük (a szalonnával érintkező oldalt nem kell fűszerezni). A kolbászokat a hússzeletekbe sodorjuk, a tekercseket a szalonnákkal beburkoljuk, ügyelve, hogy szalonnák a tekercseket jól egyben tartsák. (Ha a szalonnák nem tartanának jól, használjunk hústűket is.) A csirketekercseket sütőedénybe helyezzük, egy kevés olajat öntünk alájuk, és félóra pihentetés után alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe toljuk. Amikor a csirke megpuhul (kb. 30-40 perc), a fóliát levesszük, és a húst hirtelen pirosra sütjük.