Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kókuszos-lekváros pite
2015.10.18

kokuszos-lekvaros-pite-011.jpg

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg finomliszt

3 dkg puha vaj

10 dkg cukor

1 cs sütőpor

3 db tojássárgája

1/2 dl tej ( az összedolgozáshoz)

A töltelékhez:

20 dkg finomliszt

20 dkg vaj

20 dkg cukor

20 dkg kókuszreszelék

3 db tojásfehérje + 1 db tojás a kenéshez

1 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

2 ek kandírozott narancshéj( vagy egy narancs reszelt héja)

kb. 2 dl tej ( az összedolgozáshoz)

kb. 3 ek lekvár (pl. szilva, vagy meggy)

Elkészítés Először a tésztát készítjük el: a hozzávalókat összedolgozzuk, a könnyen nyújtható tésztát elfelezzük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát belesimítjuk, és megkenjük a lekvárral.

A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a 2dl tejet, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, ízesítjük a narancshéjjal és beledolgozzuk a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is. Ezt a piskótajellegű masszát rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára, a tetejére fektetjük a tészta másik feléből nyújtott vékony lapot és végül megkenjük a felvert tojással.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.