Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg finomliszt
3 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
3 db tojássárgája
1/2 dl tej ( az összedolgozáshoz)
A töltelékhez:
20 dkg finomliszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
3 db tojásfehérje + 1 db tojás a kenéshez
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 ek kandírozott narancshéj( vagy egy narancs reszelt héja)
kb. 2 dl tej ( az összedolgozáshoz)
kb. 3 ek lekvár (pl. szilva, vagy meggy)
Elkészítés Először a tésztát készítjük el: a hozzávalókat összedolgozzuk, a könnyen nyújtható tésztát elfelezzük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát belesimítjuk, és megkenjük a lekvárral.
A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a 2dl tejet, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, ízesítjük a narancshéjjal és beledolgozzuk a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is. Ezt a piskótajellegű masszát rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára, a tetejére fektetjük a tészta másik feléből nyújtott vékony lapot és végül megkenjük a felvert tojással.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.