Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20 darabhoz
5+5 dkg kókuszreszelék
10 dkg aszalt szilva
5 dkg vörös áfonya, borban áztatva
6 dkg liszt
1 tubus (kb. 15-17 dkg) sűrített tej
fél citrom leve
fél citrom reszelt héja
1 db tojás
Elkészítés 5 dkg kókuszreszeléket összekeverünk az aprított aszalt szilvával, a borba áztatott vörös áfonyával, a sűrített tejjel, citromlével, reszelt citromhéjjal, a felvert tojással és a liszttel. A masszát diónyi golyókká gyúrjuk, kókuszreszelékbe forgatjuk, kicsit lelapítjuk, egy áfonyát nyomunk a tetejükbe, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a kekszek széle barnulni kezd (kb. 10 perc).
Ne süssük túl a kekszeket, mert kiszáradhatnak.