Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 50 darabhoz 3 db tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, szárított vörösáfonya, kandírozott narancshéj
Elkészítés Egy fazékban, amelyre jól ráültethető egy habverő üst, felteszünk vizet forrni. A tojásfehérjéket az üstben laza habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és a forrásban levő víz fölött kemény habbá verjük. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat.
A krémet habzsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe kis habcsókokat nyomunk. A tetejükbe vörösáfonyát és kandírozott narancshéjat ültetünk. Ha nem akarunk habzsákot használni, két kiskanállal is dolgozhatunk.
Közepesen forró, 160-170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor készek a habcsókok, amikor a színük halvány krémszínűre változik és felszínük megkeményedik. Belül maradjanak kissé puhák.
Tipp Sok süteményhez és egyéb ételhez csak a tojások sárgájára van szükség. Olyankor érdemes a felesleges fehérjéből megcsinálni a habcsókokat. A fehérjét egyébként nejlonzacskóba téve le is fagyaszthatjuk. A habcsókokat önállóan is fogyaszthatjuk, vagy torták díszítéséhez is felhasználhatjuk.