Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
2 tojásfehérje
130 g porcukor
150 g kókuszreszelék
1 tk. reszelt narancshéj (ez most narancs hiányában kimaradt)
1 tk. citromlé
csipetnyi só
Elkészítés
A sütőt 140 fokra előmelegítjük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
A tojásfehérjét a sóval, cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat.
A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat helyezünk a tepsibe.
A habcsókokat kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. (Figyeljünk rá, mert könnyen túlsül és kemény lesz!)
A kikapcsolt sütő ajtaját félig nyitva hagyjuk, és a habcsókot hagyjuk 30 percig szilárdulni.
Tipp Kókusz helyett apróra vágott mandulát, kesudiót vagy más diófélét is keverhetünk bele. Én egyszer fenyőmaggal is próbáltam, úgy is isteni lett!