Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 tojás fehérje, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja és néhány csepp citromlé, 10 dkg cukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj, pici só
Elkészítés A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A diót és a kókuszt összekeverjük, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ezt a keveréket határozott, de óvatos mozdulatokkal a felvert habba dolgozzuk. A massza szilárdságától függően vagy golyókat formázunk belőle, vagy kanállal kis halmokat rakunk sütőpapírral kibélelt tepsibe. Közepesen forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
Tipp A massza sűrűsége a tojások nagyságától függhet. Változtathatunk rajta, ha több diót vagy kókuszt keverünk bele.