Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kókuszkocka
2017.02.04

kokuszkocka.jpg

Hozzávalók

40 dkg finomliszt

3 kk sütőpor

10 dkg puha vaj

15 dkg cukor

2 cs vaníliás cukor

2 tojás

3 evőkanál méz

2 dl tej

 

25 dkg vaj

25 dkg cukor

3 ek natúr kakaópor

1-2 ek rum (vagy 1 ek rumaroma)

1 dl tej

 

kókuszreszelék

 

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük.

 

A liszthez hozzákeverjük a sütőport.

 

A puha vajat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és 2 dl tejet. Több adagban hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.

 

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közepes hőfokon aranysárgára sütjük (25-30 perc).

 

Ha kihűlt, kisebb kockákra vágjuk.

 

Közben 25 dkg vajat 25 dkg cukorral alacsony hőfokon megolvasztunk, hozzákeverjük a kakaóport, a rumaromát, és 1 d tejet. Amit felforrt, kész.

 

Ha a csokoládészósz már langyos, a tésztakockákat villa segítségével egyenként, minden oldalukon megmártjuk benne, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.