Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kínai kesudiós csirkemell, salátaágyon
2015.01.16

kesudios-csirkemellcsikok-salataagyon-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 ek száraz sherry, 2 ek víz, 2 ek szójaszósz, 1 ek étkezési keményítő, 1/2 ek cukor, kevés őrölt bors,  1/2 ek só, 40 dkg csirkemell felkockázva, 2 ek olaj, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 kk reszelt friss gyömbér, 2 szárzeller felkockázva, 10 dkg pirított, sós kesudió, 1 csokor metélőhagyma felaprítva + jégsaláta és friss zellerlevél a tálaláshoz

Elkészítés Egy tálban keverjük simára a sherryt, a vizet, a keményítőt, cukrot és a borsot. Tegyük félre.

Egy nagy serpenyőt melegítsünk fel, tegyük bele az olajat, oszlassuk el egyenletesen, majd  fél percig süssük benne a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a csirkemelldarabokat, terítsük szét a serpenyő egész felületén és rázzuk egy-két percig, hogy minden csirkedarabot bevonjon az olaj. 

Ekkor adjuk hozzá a zellerdarabokat, és a hússal együtt süssük puhára, de vigyázzunk, ne süssük túl. Öntsük bele a szójaszószos-sherrys keveréket, rázzuk össze, hogy mindenhol befedje a húst és a zellert is. Addig süssük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

Végül keverjük bele a kesudiót és az aprított snidlinget, rázzuk össze és azonnal tálaljuk.

Tipp  Egy nagy tálon terítsünk szét egy felcsíkozott jégsalátát, szórjuk meg friss zellerlevelekkel és halmozzuk a közepére a kesudiós csirkemellet.

Fogyaszthatjuk párolt rizzsel körítve is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.