Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kenyér - dagasztás nélkül
2013.02.14

no-knead-kenyer--004.jpg

Hozzávalók 3 bögre liszt (2,5  dl űrtartalmú bögre), 1,5 bögre víz, 1,5 kk só, 1 csapott mk szárított élesztő

Elkészítés A lisztet egy széles tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt, a közepébe öntjük a vizet és gyors, körkörös mozdulatokkal az egészet összedolgozzuk. Nem kell alaposan összegyúrrni, csak éppen  lazán álljon össze a tészta.  Letakarjuk, és minimum 12 órán át langyos helyen kelesztjük. A kelesztés időtartama lehet hosszabb is, de 24 óra a maximum. Ragacsos, nyúlós, lyukacsos tésztát kapunk majd, amivel gyorsan kell dolgozni.(Lásd: a filmen.)

A sütés Egy lefedhető öntöttvas  lábost, vagy hőálló tálat használunk a sütéshez. A sütőt minimum 220 fokra melegítjük és betesszük a sütőedényt is, hogy felforrósodjon. A tésztát lisztezett konyharuhára borítjuk, gyors mozdulatokkal négybe hajtjuk , majd megszórjuk  liszttel, vagy szezámmaggal. Óvatosan  a forró sütőedénybe ejtjük, lefedjük, és 40-45 percig sütjük fedő alatt. Ekkor levesszük  a fedőt és 10-15 perc alatt  ropogós aranybarnára sütjük. A sütés időtartama attól függ, milyen forró a sütőnk.

A film a világ legegyszerűbben elkészíthető, dagasztás nélküli kelt tésztás kenyeréről ELÉRHETŐ ITT.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.