Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kávészünet-szelet, Beától
2013.04.09

kvszunet.jpg

Hozzávalók

A tésztához 15 dkg liszt, 3-4 ek natúr kakaópor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg cukor, 1 tk sütőpor, 2 ek instant kávé, a csipet só, 6 egész tojás, 10 dkg puha vaj (margarin), 20 dkg mascarpone

A krémhez 3 dl habtejszín, 30 dkg mascarpone, porcukor ízlés szerint

A tetejére 10 dkg lapmandula

Elkészítés A lisztet összekeverjük a kakaóval,  a vaníliás cukorral, a cukorral, a sütőporral, a kávéval és a csipetnyi sóval. A tojásokat felverjük, összedolgozzuk a puha vajjal és a mascarponéval, majd az egészet a lisztes keverékkel.

A tésztát nagyobb, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, kész-e).

A mandulát serpenyőben kissé megpirítjuk.

A krémhez a tejszínhabot ízlés szerint adagolt cukorral kemény habbá verjük, majd jól beleforgatjuk a mascarponét.

A kihűlt tésztán egyenltesen elosztjuk a krémet, majd meghintjük a mandulával, A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük.

Tipp Valóban érdemes néhány órán át hűteni, mielőtt szeleteljük, különben kissé folydolgálni fog róla a krém - úgy, ahogyan az a képen is látszik. Nem voltunk elég türlmesek... De a süti így is nagy sikert aratott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.