Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 db tojássárgája
1,5 dl feketekávé
2,5 dl tej
10 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csapott ek liszt
Elkészítés A tojássárgákat habverővel összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, majd fokozatosan felöntjük a szoba hőmérsékletű tejjel és meleg kávéval. Egy méretben a tálhoz illő lábosban vizet forralunk, ráhelyezzük a tálat, de az alja ne érjen bele a vízbe. A forrásban levő víz ne zubogjon, inkább csak gyöngyözve gőzölögjön. Egy habverővel folyamatosan, gyors mozdulatokkal verjük a kávés-tejes krémet, amíg sűrű, habos állagú nem lesz. Vigyázzunk, a tojás könnyen kicsapódhat, ezért ne forraljuk túl hevesen.
A krémet hagyjuk kihűlni, majd hűtőben alaposan lehűtjük.
Tipp Tálaláskor megszórhatjuk kakaóporral. Piskóták mellé kínálhatjuk.