Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához 3 nagy, tanyasi tojás (vagy 4 kisebb), 21,5 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 3,5 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 1 dl frissen főzött, lehűtött presszókávé, 10 dkg narancsos étcsokoládé, csipetnyi só
Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 13 dkg porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 2 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 175°-ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
A tojássárgát elkeverjük a kávéval és a maradék 1,5 kanál liszttel. Vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A vajat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűtött kávékrémet. Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.
A tortát kivesszük a formából és tortatálra tesszük. Rákenjük a kávés krémet és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Levin mondja Külalakra nem állítanám, hogy életem fő műve, de ízvilágában bombasztikus! Alul sűrű, habcsókszerű tésztalap, felette kávékrém, tetején olvasztott csoki - mit mondjak még?
A recept szinte üldözött, egy régi gasztomagazinban bukkant fel először, aztán Duende ajánlására Csibe oldalán is belefutottam. Végzetes találkozás volt: ezt a süteményt örökre a szívembe zártam.