Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kávékrémes kókusztorta, Levintől
2014.10.09

kavekremes-kokusztorta.jpg

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához 3 nagy, tanyasi tojás (vagy 4 kisebb), 21,5 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 3,5 evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 1 dl frissen főzött, lehűtött presszókávé, 10 dkg narancsos étcsokoládé, csipetnyi só

Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 13 dkg porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 2 evőkanál lisztet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 175°-ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

A tojássárgát elkeverjük a kávéval és a maradék 1,5 kanál liszttel. Vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A vajat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűtött kávékrémet. Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.

A tortát kivesszük a formából és tortatálra tesszük. Rákenjük a kávés krémet és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Levin mondja Külalakra nem állítanám, hogy életem fő műve, de ízvilágában bombasztikus! Alul sűrű, habcsókszerű tésztalap, felette kávékrém, tetején olvasztott csoki - mit mondjak még?

A recept szinte üldözött, egy régi gasztomagazinban bukkant fel először, aztán Duende ajánlására Csibe oldalán is belefutottam. Végzetes találkozás volt: ezt a süteményt örökre a szívembe zártam.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.