Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karfiolleves sonkával
2013.03.20

 

karfiolleves-sonkas.jpg

Hozzávalók 4 főre 2 kis fej karfiol, 2 zöldségleveskocka, 20 dkg főtt, füstölt sonka (lehet maradék is), 3 ek tejföl, 2 dkg liszt, só, petrezselyem

Elkészítés A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, főni tesszük kb. 1,5 liter vízben, melybe belemorzsoljuk a zöldségleves-kockákat. Ha a karfiol megpuhult (kb. 15 perc), habarást készítünk a tejfölből és a lisztből, és kissé besűrítjük vele a levest. Végül belekeverjük a kis kockákra vágott sonkát, szükség szerint utánasózzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és már le is vesszük a tűzhelyről. 

Tipp A sonka főzőlevét is felhasználhatjuk az elkészítéséhez. Reszelt füstölt sajttal, galuskával is gazdagíthatjuk - de ezek nélkül is nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.