Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 kis fej karfiol, 2 zöldségleveskocka, 20 dkg főtt, füstölt sonka (lehet maradék is), 3 ek tejföl, 2 dkg liszt, só, petrezselyem
Elkészítés A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, főni tesszük kb. 1,5 liter vízben, melybe belemorzsoljuk a zöldségleves-kockákat. Ha a karfiol megpuhult (kb. 15 perc), habarást készítünk a tejfölből és a lisztből, és kissé besűrítjük vele a levest. Végül belekeverjük a kis kockákra vágott sonkát, szükség szerint utánasózzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és már le is vesszük a tűzhelyről.
Tipp A sonka főzőlevét is felhasználhatjuk az elkészítéséhez. Reszelt füstölt sajttal, galuskával is gazdagíthatjuk - de ezek nélkül is nagyon finom.