Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karamellás kávé
2017.03.20

karamellas-kave.jpg

Hozzávalók személyenként

2 dl tej

2 ek cukor vagy 1 ek méz

0,5 dl forró kávé

csipetnyi fahéj

Elkészítés

A cukrot vagy mézet egy erre alkalmas edényben melegíteni kezdjük. Vigyázzunk, mert könnyen odaéghet!

Ha karamellizálódott, óvatosan (mert nagyot sistereghet) hozzáadjuk a tejet és azzal addig melegítjük tovább, amíg fel nem forr, illetve a karamell fel nem oldódik. Közben az egészet kézi habverővel vagy tejhabosítóval folyamatosan kevergetjük, így laza, habos lesz.

A kész karamellás tejet hőálló üvegpohárba töltjük, belecsorgatjuk a forró kávét, végül a tetejét fahéjjal meghintjük.

Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Ha nagyon szeretjük a tejhabot, azt még külön is készíthetünk és tehetünk a tetejére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.