Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként
2 dl tej
2 ek cukor vagy 1 ek méz
0,5 dl forró kávé
csipetnyi fahéj
Elkészítés
A cukrot vagy mézet egy erre alkalmas edényben melegíteni kezdjük. Vigyázzunk, mert könnyen odaéghet!
Ha karamellizálódott, óvatosan (mert nagyot sistereghet) hozzáadjuk a tejet és azzal addig melegítjük tovább, amíg fel nem forr, illetve a karamell fel nem oldódik. Közben az egészet kézi habverővel vagy tejhabosítóval folyamatosan kevergetjük, így laza, habos lesz.
A kész karamellás tejet hőálló üvegpohárba töltjük, belecsorgatjuk a forró kávét, végül a tetejét fahéjjal meghintjük.
Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Ha nagyon szeretjük a tejhabot, azt még külön is készíthetünk és tehetünk a tetejére.