Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karalábé-krémleves, Levintől
2016.04.24

karalabe-kremleves.jpg

Hozzávalók kb. 5 tányérnyi leveshez
1 db karalábé
1 szál sárga- és 1 szál fehérrépa (idei)
2-3 szem krumpli
petrezselyem
só, bors, picike őrölt kömény
2 db zöldségleveskocka
fél csésze tejszín
olaj

Elkészítés
A felaprított zöldségeket kevés felforrósított olajon átforgattam, pár percig pirítottam, fűszereztem. Felöntöttem vízzel, ebbe dobtam a leveskockákat és a finomra vágott petrezselymet. A zöldségeket roppanósra főztem.

Kiszedtem a sárgarépa-karikákat és pár karalábé-hasábot, a többit botmixerrel pürésítettem. Nem kell bele sem habarás, sem más sűrítés, ezt a krumpliban lévő keményítő megteszi.

Visszaöntöttem a zöldségeket, tejszínnel krémesítettem, és újraforrás után még pár percig főztem.

Levin mondja A friss, idei zöldségekből készült krémlevesek olyanok, mint az elixírek (ahogy édesanyám megfogalmazta egyszer). Lehetnek karalábéból, karfiolból, brokkoliból, burgonyából - tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és hihetetlen "tavasz-ízekkel". A tavasz eszenciái!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.