Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karácsonyi szelet aszalt gyümölcsökkel
2012.12.18

karacsonyi-szelet-003.jpg

Hozzávalók egy tepsihez 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 db tojás, 6 evőkanál tej, 10 dkg vaj,10 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt ananász, 5 dkg aszalt áfonya, 25 dkg dió, 1 csomag  sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kk őrölt fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg, 1 db citrom reszelt héja A mázhoz 25 dkg porcukor, 2 citrom leve

Elkészítés Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat.

Egy tálban gépi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a tejet is belekeverjük. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel, az aszalt gyümölcsökkel és a dióval. A sütőt 180 fokra  előmelegítjük. Az tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk és  kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A süteményt a tepsiben hagyva kihűtjük, majd  feldaraboljuk, de még nem szedjük ki a tepsiből. A porcukrot simára keverjük a citromlével, az így kapott sűrű sziruppal megkenjük a szeleteket és néhány órán át száradni hagyjuk.

Tipp Aki a citromos cukormázat nem keni a süteményre, kínáljon hozzá valamilyen finom lekvárt, pl. narancslekvárt, eperlekvárt, vagy baracklekvárt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.