Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy tepsihez 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 db tojás, 6 evőkanál tej, 10 dkg vaj,10 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt ananász, 5 dkg aszalt áfonya, 25 dkg dió, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kk őrölt fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg, 1 db citrom reszelt héja A mázhoz 25 dkg porcukor, 2 citrom leve
Elkészítés Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat.
Egy tálban gépi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a tejet is belekeverjük. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel, az aszalt gyümölcsökkel és a dióval. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A süteményt a tepsiben hagyva kihűtjük, majd feldaraboljuk, de még nem szedjük ki a tepsiből. A porcukrot simára keverjük a citromlével, az így kapott sűrű sziruppal megkenjük a szeleteket és néhány órán át száradni hagyjuk.
Tipp Aki a citromos cukormázat nem keni a süteményre, kínáljon hozzá valamilyen finom lekvárt, pl. narancslekvárt, eperlekvárt, vagy baracklekvárt.