Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 db olívaolajban sült csirkemell (egy kevés, sütésből visszamaradt olajjal
együtt)
10 dkg feta sajt
10 db nagyobb vagy kb. 15 kisebb koktélparadicsom
Egy jó maréknyi madársaláta (kb. 20-30 kis csomó)
12-15 nagy levél friss bazsalikom
színes őrölt bors
Elkészítés
A salátát összeállítjuk a felvagdalt madársalátából és bazsalikomlevelekből, a kockára vágott paradicsomból és a feta sajtból, megszórjuk borssal, jól
megkeverjük, majd egy lapos tányérra halmozzuk.
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és jól behűtjük, mert így könnyebb szeletelni. Amikor a hűtőből kivesszük, nagyon vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket legyező formában a saláta mellé helyezzük.
A csirke - szintén behűtött - sütőolajából 1-2 evőkanálra valót a salátára és a húsra löttyintünk, majd az egészet azonnal tálaljuk.
Nevét onnan kapta, hogy a karácsony hagyományos színeiben pompázik.