Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karácsonyi saláta csirkelegyezővel, Dobitól
2015.12.22

karacsonyi-salata-csirkelegyezovel.jpg

Hozzávalók 2 főre

1 db olívaolajban sült csirkemell (egy kevés, sütésből visszamaradt olajjal
együtt)
10 dkg feta sajt
10 db nagyobb vagy kb. 15 kisebb koktélparadicsom
Egy jó maréknyi madársaláta (kb. 20-30 kis csomó)
12-15 nagy levél friss bazsalikom
színes őrölt bors

Elkészítés

A salátát összeállítjuk a felvagdalt madársalátából és bazsalikomlevelekből, a kockára vágott paradicsomból és a feta sajtból, megszórjuk borssal, jól
megkeverjük, majd egy lapos tányérra halmozzuk.

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és jól behűtjük, mert így könnyebb szeletelni. Amikor a hűtőből kivesszük, nagyon vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket legyező formában a saláta mellé helyezzük.

A csirke - szintén behűtött - sütőolajából 1-2 evőkanálra valót a salátára és a húsra löttyintünk, majd az egészet azonnal tálaljuk.

Nevét onnan kapta, hogy a karácsony hagyományos színeiben pompázik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.