Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karácsonyi sajtos tönköly búzalisztből
2016.12.26

karacsonyi2-sajtos-tonkolybuza-lisztbol.jpg

Hozzávalók 20 dkg tönköly búzaliszt, 15 dkg étkezési keményítő, 20 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 2 kk só, 2 db tojás, 1,5 dl tejföl, 2 kk köménymag

Elkészítés A liszttel és a keményítővel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk vele a puha vajat, beleszórjuk a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojásfehérjét félretesszük a teteje megkenéséhez). A jól összegyúrt tésztát fél centiméter vastagságúra (lehetőleg négyszög alakúra) kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük, a reszelt sajt másik felével és a köménymaggal megszórjuk. A kinyújtott tésztát karácsonyi formákkal (csillag, fenyőfa, szív stb.) kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, és rudakat vágunk belőle.

A tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amíg a sütemények megpirulnak) megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.