Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 8 főre
500 gr mascarpone
4 tojás sárgája
12 dkg porcukor
1 kiskanál őrölt fahéj
6 x fél őszibarack (konzerv)
35 dkg babapiskóta
2 dl feketekávé
1 dl kávélikőr
A díszítéshez
2 db kivi
1 db csillagánizs
10 szem szárított vörös áfonya
1 tubus csokoládés cukormáz
Elkészítés
A tojások sárgáját a porcukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd elvegyítjük és tovább keverjük a mascarponéval.
A konzerv öszibarackokat igen vékony szeletekre vágjuk, félretesszük.
A forró feketekávéhoz adjuk a kávélikőrt. A babapiskótákat egyenként a kávéba mártjuk, és egy legalább 24 cm átmérőjű üveg- vagy porcelántál aljába lerakjuk. A kávéba mártott piskótákkal a tál oldalát is körberakjuk.
A krém egyharmadát a piskótákra, a krém tetejére pedig a barackszeletek felét terítjük. Ezután egy sor kávéba mártott piskóta következik, majd a krém második harmada, és a barackszeletek másik fele. Végül az utolsó sorra való piskótát is kávéba mártjuk, a barackszeletekre borítjuk, és a krém utolsó harmadával lefedjük.
A mascarpone tortát ezután néhány órára vagy egy éjszakára behűtjük, és csak közvetlenül a tálalás előtt díszítjük.
A díszítéshez a meghámozott kiviket hosszában felszeleteljük, a szeletekből kifli alakú cikkeket vágunk, és a mascarponetorta tetején fenyő alakban elhelyezzük. A "fenyő" csúcsára egy szem csillagánizs, a "fenyőágak" csücskére pedig egy-egy szem áfonya kerül. A "fenyő" törzsét csokoládés cukormázzal rajzoljuk ki.