Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 400 g mascarpone, 1 tojás sárgája, 6-8 dkg porcukor, 1 dl csokoládéflipp (vagy más sűrű, csokoládés likőr), 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 2 db csillagánizs,1 rúd fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2-3 kávéskanál barna (nád)cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 kávéskanál narancshéjőrlemény
Elkészítés Az aszalt szilvát és a sárgabarackot apró darabkákra vágjuk és egy kevés vízben a vaníliás cukorral és a csillagánizzsal együtt 5-6 percig főzzük, majd a tűzről levéve, hagyjuk a levében kihűlni.
A sárgabarackot a szegfűszeggel és a fahéjjal, a barna cukorral együtt addig főzzük, amíg a cukor feloldódik, és a barack megpuhul (5-10 perc), majd a barackot is hagyjuk a saját levében kihűlni. Az áfonyát a narancshéjőrleménnyel a fentiekhez hasonló módon főzzük meg, a gyümölcsöt hagyjuk kihűlni.
Amíg a gyümölcsök hűlnek, elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és a krémsajtot a csokoládéflippel habosra keverjük.
A kihűlt gyümölcsöket külön-külön leszűrjük, az ánizst, a fahéjat és a szegfűszeget kivesszük.
Szép üvegpoharakban rétegezzük egymásra a gyümölcsöt és a krémet: először az aszalt szilvát, majd a krém felét, erre a sárgabarackot, majd a krém másik felét, végül a vörös áfonyát terítjük a kehelybe, ezután a kelyheket 4-5 órára hűtőbe helyezzük.
Tipp: Kínálhatjuk a gyümölcsös krémet így, vagy tejszínhabrózsákkal a tetején. Csillagánizzsal, fahéjrudacskákkal dekorálva ünnepélyes külsejű desszert lehet.