Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kapros töltött káposzta
2014.08.17

 paprikas-krumplis-pogacsa-fured-008.jpg

Hozzávalók 50 dkg darált sertéshús, 1 fej savanyított káposzta (leveles), 2 dl rizs, 1 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mk őrölt bors, 1 mk őrölt pirospaprika, 1 kk só, 2 kk magyaros fűszerkeverék, 1 kk őrölt köménymag, 1 csokor friss kapor (ne legyen fás, magos), 1 db tojás, 20 dkg kolozsvári szalonna felszeletelve, 2 kk liszt, kb. 3 dl húsleves, kockából

Elkészítés A savanyított káposztát leveleire szedjük, vízben kissé kimossuk, a nagyobbak vastag szárát éles késsel kivágjuk, és két-három darabba vágjuk, ezekbe tekerjük majd a húsgombócokat. A kisebbek szárát is eltávolítjuk, ezeket majd egészben használjuk fel a töltelékek betekeréséhez, illetve feldaraboljuk apró káposztának.

A rizst kevés olajon megpirítjuk, és annyi enyhén sós vízben, hogy ellepje, lefedve lassú tűzön félpuhára főzzük, kihűtjük.

A darált húst tálba tesszük, összedolgozzuk a tojással, rizzsel, borssal, pirospaprikával, magyaros fűszerkeverékkel, őrölt köménymaggal, sóval, és a felaprított, friss kaporlevelek 1/4 részével. A kezünkkel közepes méretű, hengeres gombócokat formázunk, és egyenként betekerjük az előkészített káposztalevelekbe. Úgy hajtogatjuk a káposztát, hogy a két oldalukat benyomkodjuk, és így a gombócokat jól befedik.

Egy nagy, széles, lefedhető lábosban olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt szalonnát, és 10 percig fedő alatt pároljuk. Ezalatt felaprítjuk a fel nem használt, kisebb káposztaleveleket és a párolt hagymához és szalonnához keverjük. Hozzákeverjük az aprított kaporlevelek maradék 3/4 részét, megszórjuk liszttel, alaposan elkeverjük, hogy ne legyen csomós.

Az így előkészített káposztaalapra sorakoztatjuk a darált húsos gombócokat, felöntjük a húslevessel (ha szükséges, tegyünk még vizet hozzá, hogy a lé éppen ellepje a gombócokat),  és nagyon lassú tűzön (minimumon), fedő alatt, 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.