Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként 3 közepes burgonya, 2 evőkanál tejföl, só, bors, kapor, egy kevés fokhagymaolaj, reszelt sajt a tetejére A babsalátához konzerv fehérbab, rukkola, paradicsom, lilahagyma, 1 kávéskanál mustár, balzsamecet, olaj, só, bors
Elkészítés A burgonyákat meghámoztam, félbevágtam és sós vízben majdnem puhára főztem. A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A tejfölt sóval, borssal, kaporral és az olajjal alaposan összekevertem. A félbevágott burgonyák domború felét óvatosan bevagdostam, olajozott tepsibe fektettem őket, megkentem a fűszeres tejföllel, majd aranyszínűre sütöttem.
Végül mindet megszórtam reszelt sajttal, amit már csak ráolvasztottam a tetejükre.
A salátához a mustárt kikevertem a balzsamecettel, az olajjal, sóval-borssal ízesítettem. A salátaöntetben megforgattam a rukkolát, a felkockázott paradicsomot, a hajszálvékonyra szelt lilahagymát és a lecsepegtetett babot. Fél órán át hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek.
Levin mondja A minap minestronét főztem, és kimaradt fél konzervnyi fehér bab. Sajnáltam volna kidobni, inkább receptbe foglaltam. Egyszemélyes, vegetáriánus gyorsvacsora lett belőle.