Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kapros-citromos lazacfilé, Dobitól
2016.06.10

20160605_135424.jpg

Hozzávalók 2 főre

2X20 dkg lazac

2 dl tej

kapor

2 gerezd fokhagyma

1/2 citrom leve

5 dkg vaj

A körethez

4 db közepes burgonya 

kakukkfű

olaj (esetleg kacsazsír)

Elkészítés A tejben elkeverjük az áttört fokhagymát, a kaprot és a sót, a megmosott, majd a szárazra törölt lazacra öntjük, és 2-3 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk. 

A burgonyát meghámozzuk,sós vízben majdnem puhára főzzük. A krumplikat ezután felkarikázzuk, zsiradékban megforgatjuk, és sorban tepsibe fektetjük. Megszórjuk kakukkfűvel, és fóliával letakarva pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra  sütjük (kb. fél óra).

Egy grillserpenyőben felolvasztjuk a vajat. A lazacokat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, és a szeleteket először a bőr nélküli, majd a bőrös felükön 5-5 percig sütjük. Sütés közben megöntözzük a citromlével, és a tetejére halmozzuk a tejből kivett, kapros fokhagymát is. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.