Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kapros-citromos, húszperces sült hal, Levintől
2015.10.02

alufoliaban-sult-hal-kapros-citromos-ujburgonyaval.jpg

 

Hozzávalók személyenként

egy szelet fehér húsú halfilé (a képen cápaharcsa)

4-5 gerezd fokhagyma

fél citrom

1 kávéskanál mustár

4-5 szem (új)burgonya

olívaolaj

só, bors

friss kapor

 

Elkészítés

Ha fagyasztott halat használunk, előző nap vegyük ki a mélyhűtőből, olvasszuk ki, majd itassuk le róla a felesleges vizet.

A halat sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kaporral, öntözzük meg egy kevés citromlével, és a héjas fokhagymákkal együtt csomagoljuk szorosan alufóliába.

200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük szaftos-puhára.

A körethez a megmosott krumplit sós vízben főzzük puhára.

A mustárt keverjük össze sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal. Ebbe szedjük bele a lecsepegtetett, forró burgonyát, és alaposan forgassuk össze.

Levin mondja Nem vagyok vallásos, így az étkezések előtt mellőzöm az asztali áldást. De ilyen ebédek kapcsán hálámat és csodálatomat fejezem ki a Világmindenség felé, hogy ilyen egyszerű dolgokban - mint a kapor és a citrom, a hal és a burgonya - megmutatkozhat tökéletessége. Pláne, hogy az egészet húsz perc alatt varázsolhatjuk az asztalra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.