Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként
egy szelet fehér húsú halfilé (a képen cápaharcsa)
4-5 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 kávéskanál mustár
4-5 szem (új)burgonya
olívaolaj
só, bors
friss kapor
Elkészítés
Ha fagyasztott halat használunk, előző nap vegyük ki a mélyhűtőből, olvasszuk ki, majd itassuk le róla a felesleges vizet.
A halat sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kaporral, öntözzük meg egy kevés citromlével, és a héjas fokhagymákkal együtt csomagoljuk szorosan alufóliába.
200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük szaftos-puhára.
A körethez a megmosott krumplit sós vízben főzzük puhára.
A mustárt keverjük össze sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal. Ebbe szedjük bele a lecsepegtetett, forró burgonyát, és alaposan forgassuk össze.
Levin mondja Nem vagyok vallásos, így az étkezések előtt mellőzöm az asztali áldást. De ilyen ebédek kapcsán hálámat és csodálatomat fejezem ki a Világmindenség felé, hogy ilyen egyszerű dolgokban - mint a kapor és a citrom, a hal és a burgonya - megmutatkozhat tökéletessége. Pláne, hogy az egészet húsz perc alatt varázsolhatjuk az asztalra.