Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
0,5 kg fodros kockatészta
1 közepes fej káposzta (kb 1 kg-nyi)
3 ek cukor
1 kk őrölt köménymag
1 kk őrölt bors
3 kk só
4 ek olaj
Elkészítés A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. A káposztát négy részre vágjuk és nagy lyukú reszelőn egy mély tálba reszeljük, megsózzuk, majd kb.tíz perc múlva kinyomkodjuk.
Egy nagy lábosban a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az olajat, azután a kinyomkodott káposztát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel és alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt világos barnára pirítjuk. A pirítás alatt rendszeresen kevergetjük, hogy le ne égjen.
A fodros kockát forró, sós vízben al dente keménységűre főzzük (tehát ne legyen túl puha). Leszűrjük, egy lábosban kevés olajjal összekeverjük, és kisebb adagokban hozzákeverjük a párolt káposztát.
Forrón tálaljuk.