Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Káposztás rudacskák
2017.01.26

kaposztas-rudacskak.jpg

Hozzávalók

12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

12,5 dkg sima liszt

1 mk sütőpor

1 mk szódabikarbóna

6 dkg libazsír

6 dkg vaj

2 ek tejföl

2 ek tej

2 kk só

1 kk őrölt köménymag

kb. 10 dkg párolt káposzta

a tetejére

1 tojás sárgája

1 kk köménymag

Elkészítés A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzákeverjük a párolt káposztát, a tejfölt és a tejet, és szükség esetén liszt hozzáadásával ruganyos tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, tejét megkenjük a tojás sárgájával, megszórjuk köménymaggal. Derelyeszaggatóval kisujjnyi vastagságú, 15 cm hosszú rudacskákra vágjuk.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, két végüknél fogva óvatosan belefektetjük a rudakat (kb. 3 tepsi lesz belőle) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt pirosra sütjük.

Sokáig eláll.

Tipp Ezeket a rudacskákat akkor érdemes megsütni, amikor amúgy is párolt káposztát készítünk, pl. káposztás tésztához, és egy kis adagot így használunk fel.

A párolt káposzta receptje:

Hozzávalók

1 közepes fej káposzta (kb 1 kg-nyi)

3 ek cukor

1 kk őrölt köménymag

1 kk őrölt bors

3 kk só

4 ek olaj

Elkészítés A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. A káposztát négy részre vágjuk és nagy lyukú reszelőn egy mély tálba reszeljük, megsózzuk, majd kb.tíz perc múlva kinyomkodjuk.

Egy nagy lábosban a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az olajat, azután a kinyomkodott káposztát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel és alacsony hőfokon kb. 40 perc alatt világos barnára pirítjuk. A pirítás alatt rendszeresen kevergetjük, hogy le ne égjen.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.