Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 12 db filézett csirke-felsőcomb, egy kis fejeskáposzta fele, 2 ek olaj, só-bors
Elkészítés A fejeskáposzta nagyobb ereit és torzsáját kivágjuk. Lereszeljük vagy aprítógéppel felaprítjuk. Nagyobb lábasban 3 ek olajra dobjuk, fedő alatt fél csésze víz hozzáadásával pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd fedő alatt, mérsékelt hőfokon pároljuk tovább. Ha szükséges, olykor egy kis vizet öntünk alá. Amikor már teljesen puha, szükség szerint utánaízesítjük, majd kissé lepirítjuk (de nem égetjük).
A kész pirított káposztával megtöltjük a sózott-borsozott csirkecombokat, fogpiszkálóval szükség szerint összetűzzük, tepsibe sorakoztatjuk, és közepes hőfokon, kevés víz hozzáadásával, alufólia alatt puhára pároljuk. Végül az alufólkiát levesszük és a húst szép pirosra sütjük. Tálalás előtt a fogpiszkálót kiszedjük belőle.
Tipp Hagymás tört burgonyával kínáljuk. Megkönnyítjük saját dolgunkat, ha mindjárt egy egész káposztát feldolgozunk, amit azután káposztás falatkák vagy káposztás cvekedli készítéséhez is felhasználhatunk.