Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
8-10 db előkészített (kicsontozott, lebőrözött) csirke-felsőcomb
3 db nagyobb édesburgonya
2 db lilahagyma
só
majoránna
kakukkfű
1/2 dl száraz fehérbor
olívaolaj
Elkészítés
A csirkecombokat félbevágjuk, majoránnával megszórjuk, egy kevés olívaolajjal leöntjük, néhány órán át állni hagyjuk, és csak sütés előtt 20-30 perccel sózzuk meg.
Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, a lilahagymákat megtisztítjuk, kisebb cikkekre vágjuk, és a zöldségeket egy olajjal kikent sütőtálba fektetjük, sóval és kakukkfővel meghintjük, alaposan összekeverjük.
A csirkedarabokat forró olajban hirtelen megkapatjuk, hogy a színük kissé piros legyen, majd elosztjuk a zöldségeken, illetőleg a zöldségek között.
A csirkés zöldségekre öntjük a pácból és sütésből visszamaradt olívaolajat meg a bort, és alufóliával letakarva kb. 200 fokon sütjük. Amikor az édesburgonya majdnem teljesen megpuhult, az alufóliát levéve, erősebb tűzön kissé még pirítjuk a húst.
Tipp Frissen, forrón tálaljuk, körítés, savanyúság nem kell mellé.