Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók:
1 egész tojás
25 dkg porcukor
5 dkg vaj vagy zsír (én mindig zsírral csinálom, szerintem finomabb)
2,5 dl tej
4 dkg kakaó
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
Elkészítés A tojást, a zsiradékot, és kb. 5 dkg cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a többi cukrot és a kakaót. Jól kikeverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a maradék tejjel hígítjuk. Jól kidolgozzuk.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk (vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, én így szoktam, biztosabban kijön egyben), és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Lapos tálra borítjuk, és ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd középen felvágjuk, baracklekvárral megkenjük. A tetejére vaníliás cukrot szórunk.