Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kakaós süti Teréztől
2016.06.16

kepkivagas.jpg

Hozzávalók:

1 egész tojás

25 dkg porcukor

5 dkg vaj vagy zsír (én mindig zsírral csinálom, szerintem finomabb)

2,5 dl tej

4 dkg kakaó

5 dkg teljes kiőrlésű liszt

20 dkg finomliszt

1 cs sütőpor

Elkészítés A tojást, a zsiradékot, és kb. 5 dkg cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a többi cukrot és a kakaót. Jól kikeverjük, beleszitáljuk a  sütőporral elkevert lisztet, és a maradék tejjel hígítjuk. Jól kidolgozzuk.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk (vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe, én így szoktam, biztosabban kijön egyben), és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Lapos tálra borítjuk, és ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd középen felvágjuk, baracklekvárral megkenjük. A tetejére vaníliás cukrot szórunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.