Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kacsamellsaláta mangó-chutney-val
2016.11.16

kacsasalata.jpg

Hozzávalók 4 főre

2-3 kacsamellfilé

só, bors

vegyes zöld saláta

1-2 körte vagy alma

citromlé

8 szem eper (kihagyható)

A tálaláshoz

mangó-chutney

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük.

A kacsamellet sűrűn beirdaljuk, majd fűszerezés nélkül, száraz, nagyon forró serpenyőben, bőrös felével lefelé sütni kezdjük. Sok zsír sül ki belőle, ezt öntsük le róla és tegyük el - későbbi felhasználáshoz még remekül jöhet.

Ha megsült a bőrös fél, megfordítva sütjük még 2-3 percig (de semmiképp ne szúrjuk meg, dolgozzunk lapáttal vagy csipesszel). Az oldalára is süssünk egy vékony kis kérget.

Tegyük tepsibe és közepes hőfokon, sütőben süssük még 15-20 percig. Így a belseje szép rózsaszín és szaftos marad. Fedjük le fóliával kb. 10 percre, majd várjuk meg, míg kihűl.

Tegyük vágódeszkára és éles késsel vágjuk nagyon vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A zöldsalátát négy részre osztjuk, tányérokra adagoljuk, elrendezzük rajta a kacsaszeleteket, szeletelt eperrel és citromlével meglocsolt alma- vagy körteszeletekkel díszítjük (így nem barnulnak meg), végül rácsorgatjuk a  chutney-t.

Frissen fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.