Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
2-3 kacsamellfilé
só, bors
vegyes zöld saláta
1-2 körte vagy alma
citromlé
8 szem eper (kihagyható)
A tálaláshoz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A kacsamellet sűrűn beirdaljuk, majd fűszerezés nélkül, száraz, nagyon forró serpenyőben, bőrös felével lefelé sütni kezdjük. Sok zsír sül ki belőle, ezt öntsük le róla és tegyük el - későbbi felhasználáshoz még remekül jöhet.
Ha megsült a bőrös fél, megfordítva sütjük még 2-3 percig (de semmiképp ne szúrjuk meg, dolgozzunk lapáttal vagy csipesszel). Az oldalára is süssünk egy vékony kis kérget.
Tegyük tepsibe és közepes hőfokon, sütőben süssük még 15-20 percig. Így a belseje szép rózsaszín és szaftos marad. Fedjük le fóliával kb. 10 percre, majd várjuk meg, míg kihűl.
Tegyük vágódeszkára és éles késsel vágjuk nagyon vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A zöldsalátát négy részre osztjuk, tányérokra adagoljuk, elrendezzük rajta a kacsaszeleteket, szeletelt eperrel és citromlével meglocsolt alma- vagy körteszeletekkel díszítjük (így nem barnulnak meg), végül rácsorgatjuk a chutney-t.
Frissen fogyasztjuk.