Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kacsamell zöldségszósszal
2017.01.24

kacsamell-2zoldsegszosszal.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db fél kacsamell

2-3 ek olaj

1 gerezd zúzott fokhagyma

só,bors

provance-i fűszerkeverék

A zöldségszószhoz

2 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

5-6 db egészbors

1 zöldségleves kocka

só, bors

2 db babérlevél

2 ek mustár

2 ek cukor

2-3 dl zöldségleves (amiben a zöldségeket megfőztük)

1 ek liszt

2 ek tejföl

1 kk ecet

rukkola vagy petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés A kacsamellek bőrét éles késsel párhuzamosan bevagdossuk. Az olajból, sóból, borsból, fűszerkeverékből és zúzott fokhagymából pácot keverünk, amivel alaposan bedörzsöljük a melleket. Lezárt edényben hűtőbe tesszük és minimum néhány órán át pácoljuk, de legjobb, ha egy egész napig pácolni tudjuk.

A zöldségszószhoz a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a vöröshagyma héját eltávolítjuk, félbe vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk és az egészet egy lábosba tesszük, 1 liter vízzel felöntjük, sóval, egész borssal fűszerezzük, beledobjuk a leveskockát és lefedve felforraljuk, majd alacsony hőfokon vaj puhára főzzük.

A kacsamelleket a bőrükkel lefelé serpenyőben pár percig pirítjuk, hogy a zsírjuk kisüljön. Pici vízzel felöntjük, lefedve alacsony hőfokon puhára pároljuk. A végén zsírjára sütjük, hogy a bőrük ropogósra piruljon.

A puhára főtt zöldségeket kivesszük a levesből és egy tálban botmixerrel pépesítjük.

Egy lábosban a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk az olajat, a babérleveleket, összepirítjuk és belekanalazzuk a zöldségpürét. Felöntjük 2 dl leszűrt zöldséglevessel, fűszerezzük mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet egy tálkában összekeverjük a tejföllel, megsózzuk, kevés levessel simára dolgozzuk és a forrásban levő szószba keverjük. Hagyjuk összeforrni, kevés ecetet adunk hozzá és besűrűsödésig kevergetve forraljuk.

Tálaláskor a kacsamelleket felszeleteljük, bőségesen kanalazunk melléjük a szószból és aprított rukkolával megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.