Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kacsamell áfonyás meggyszósszal, Dobitól
2017.04.30

meggyes-2kacsa.jpg

Hozzávalók 3 főre

4 db fél kacsamell

kínai ötfűszer

olívaolaj

kb. 5 cm-nyi friss gyömbér

8-10 gerezd fokhagyma

 

A szószhoz

45 dkg magozott meggy (fagyasztott is jó!)

2 evőkanál áfonyadzsem

2 evőkanál méz

őrölt gyömbér

őrölt fahéj

őrölt koriander

 

Elkészítés

A kacsamell bőrét beirdaljuk, olívaolajjal és ötfűszerrel bedörzsöljük, és jól  záródó dobozban a hűtőbe helyezzük.

Másnap a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük, félretesszük, a kacsát besózzuk.

Fél óra elteltével hozzákezdünk a hús sütéséhez: a kacsamelleket bőrös felével lefelé egy serpenyőbe tesszük, és néhány perc alatt erős tűzön pirulásig megkapatjuk, majd megfordítjuk, és a másik felüket is megpirítjuk.

Ezután a kacsamelleket megkenjük a gyömbérrel, egy sütőtálba helyezzük bőrös felükkel lefelé, a hús mellé dobáljuk a fokhagymagerezdeket, és lefedve 180-200 fokon pároljuk.

Kb. fél óra elteltével a húst megfordítjuk, és lefedve tovább pároljuk, néha a saját levével meglocsoljuk. Amikor már lényegében megpuhult a kacsa, takarás nélkül pirítjuk még néhány percig.

Amíg a kacsa sül, elkészítjük a szószt. A magozott meggyet az áfonyadzsemmel és a mézzel együtt egy edénybe helyezzük, enyhén megsózzuk, majd összefőzzük, besűrítjük, miközben a fűszerekkel ízesítjük. Ha elkészült, étkezésig melegen tartjuk.

A kacsamelleket felszeletelve, forrón, a meleg meggyes-áfonyás szósszal leöntve kínáljuk.

Tipp Kínálhatunk hozzá burgonyakrokettet vagy krumplipürét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.