Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kacsacomb zellerszósszal és zsemlegombóccal
2011.11.16

kacsa-zellemartassal-es-zse-legomboccal.jpgHozzávalók 4 db friss kacsacomb, 8 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna ízlés szerint A zellerszószhoz 1 db közepes zeller, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 cs petrezselyemzöld, 1 l húsleves (kockából), 2 ek liszt, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, só, bors, 3 ek olaj 

Elkészítés A kacsacombokat előző este bepácoljuk: a megpucolt fokhagymafejekkel megspékeljük, megsózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával. Bőrös felükkel lefelé a kacsasütő edénybe rakjuk, majd egy kis olajjal megöntözzük és lefedjük.  Egy éjszakán át hagyjuk állni, majd másnap sütés előtt öntsünk alá egy kis vizet. 200-220 fokon lefedve süssük addig, amíg a combokból ki nem sül a zsír és meg nem puhulnak, majd fordítsuk meg őket és  süssük ropogósra.

A  zellerszószhoz a kockára vágott hagymát az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zellert, 3-4 percig pirítjuk, majd felengedjük a húslevessel és puhára főzzük. Ekkor botmixerrel pépesítjük és felforraljuk. A lisztet összedolgozzuk a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk és a forrásban lévő zellerkrémhez adjuk. Amint besűrüsödik, adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet. Zsemlegombócra szedjük és ezzel körítjük a kacsacombokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.