Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 8 darabhoz
1 tekercs pizzatészta (előhűtött)
10 dkg juhtúró
5 dkg reszelt sajt a tetejére
só
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés A pizzatésztát kitekerjük, nyolc egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkok közepére végig puha juhtúrót halmozunk, kicsit megsózzuk, és a tésztacsíkokat összefogjuk, összetapasztjuk, hogy a juhtúró belül maradjon. Az így kapott töltött tésztahengereket kissé megsodorjuk, picit megnyújtjuk, de vigyázunk, hogy ne nyíljanak szét. Pereceket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a pereceket kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütjük.