Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Juhtúrós galuska
2015.10.05

juhturos-galuska-016.jpg

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg juhtúró

2 db tojás

30 dkg liszt

2 dl tejföl

10 dkg szalonna

kevés olaj, só

Elkészítés A juhtúrót tálba tesszük és összedolgozzuk a két felvert tojással, megsózzuk és beleszórjuk  lisztet. Sűrű masszává keverjük, ha kell, kevés vízzel hígíthatjuk, hogy keverhető legyen. Fél órát állni hagyjuk.

Egy nagy lábosban vizet forralunk, kevés sót és olajat teszünk bele. A galuskatésztát adagonként lapostányérra szedjük és egy nedves kanállal a forrásban levő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük, kiolajozott tepsibe szedjük, és folytatjuk a többi tésztával.

A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben kisütjük és a zsiradék nélkül összekeverjük a galuskákkal. A tetejére sóval elkevert tejfölt kanalazunk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.

Forrón fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.