Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg juhtúró
2 db tojás
30 dkg liszt
2 dl tejföl
10 dkg szalonna
kevés olaj, só
Elkészítés A juhtúrót tálba tesszük és összedolgozzuk a két felvert tojással, megsózzuk és beleszórjuk lisztet. Sűrű masszává keverjük, ha kell, kevés vízzel hígíthatjuk, hogy keverhető legyen. Fél órát állni hagyjuk.
Egy nagy lábosban vizet forralunk, kevés sót és olajat teszünk bele. A galuskatésztát adagonként lapostányérra szedjük és egy nedves kanállal a forrásban levő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük, kiolajozott tepsibe szedjük, és folytatjuk a többi tésztával.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben kisütjük és a zsiradék nélkül összekeverjük a galuskákkal. A tetejére sóval elkevert tejfölt kanalazunk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.
Forrón fogyasztjuk.