Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Joghurtos eperhab, Levintől
2015.04.27

joghurtos-eperhab.jpg

Hozzávalók 250 g eper, 1 pohár natúr joghurt, 2 dl tejszín, porcukor, díszítésnek citromfűlevél

Elkészítés Az epret összeturmixoljuk a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot és a kemény habbá vert tejszínt. Kis tálakba adagoljuk, citromfűvel díszítjük.

Tipp Ez a krém túrógombóc mellé is nagyon finom.

Levin mondja A recept rém egyszerű, így, hogy bonyolultabbnak tűnjön, elmesélem a mai napi élményemet. Bár semmi köze ehhez a desszerthez... Magas sarkú cipőben, harisnyában, rövid szoknyában, kis kabátban, sminkben indultam útnak. A buszon a négyes ülésen mellém telepedett egy nagymama a nyolcévesforma unokájával. A nagyi telefonon csevegett, a kislány a szeme sarkából engem méregetett. Nőből voltunk mindketten: én őt vettem alaposan szemügyre. A körmein halvány rózsaszín lakk, szemhéján csillogós festék, ajkain szamócaszínű szájfény. Úgy festett, mint aki érett, duzzadt eperbe harapott. Pólója is eperszínű volt, megfeszült gyerekes, kerek kis pocakján. Hímzett farmerján a slicce cukin lecsúszott, hiába mutogatta neki kézjelekkel a nagymama, húzza fel, nem vette észre. Azon igyekezett, hogy engem utánozva helyezkedjen el. Keresztbe tett lábakkal. Nőcisen. Mosolyogva figyeltem. Ennél nagyobb elismerést nem kaphattam volna.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.