Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Jázminrizs aszalt gyümölcsökkel
2015.12.01

jazminrizs-aszalt-gyumolcsokkel.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 bögre Jázminrizs

4 bögre víz, forralva

1 kk só

1 bögre vegyes aszalt gyümölcs: meggy, mazsola, áfonya

1 ek kandírozott narancshéj

2 ek olaj

2 ek citromos olívaolaj

kevés őrölt bors

Elkészítés A rizst egy serpenyőben kevés olajon, folytonosan kevergetve megpirítjuk, megsózzuk, felöntjük forró vízzel, lefedjük és alacsony hőfokon pároljuk. Amikor majdnem kész, beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és készre pároljuk.

Fűszerezzük őrölt borssal, és tálalás előtt meglocsoljuk citromos olívaolajjal.

Tipp Kacsasülthöz, vagy pulykához, csirkéhez kiváló köret.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.