Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db közepes cukkini
25 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 ek vaj
1 kk őrölt köménymag
1 kk őrölt fahéj
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
2-3 ek görög joghurt
2 ek reszelt sajt
Elkészítés A cukkinik végeit levágjuk és ezután három-négy egyforma darabba vágjuk. A közepüket kikaparjuk, félretesszük. Az így kapott cukkinihengereket forró, sós vízben 4-5 percig előfőzzük, majd kiszedjük a vízből, lecsöpögtetjük és felhasználásig félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzákeverjük a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az őrölt köménnyel és fahéjjal, belekeverjük a cukkinik kikapart és feldarabolt belsejét és lefedve puhára főzzük. Végül fedő nélkül elfőzzük a felesleges levét, belekeverjük a zúzott fokhagymát és 2 perc alatt készre főzzük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleállítjuk az előfőzött cukkinihengereket és megtöltjük a fűszeres darált hússal. Tetejükre reszelt sajttal kevert görög joghurtot kanalazunk, forró sütőbe tesszük és kb. fél óra alatt pirosra sütjük.
Tipp Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.