Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Illatos cukkini
2015.10.27

illatos-cukkini-es-tejes-rakott-burgonya-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db közepes cukkini

25 dkg darált marhahús

1 fej vöröshagyma

2 ek olaj

1 ek vaj

1 kk őrölt köménymag

1 kk őrölt fahéj

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

2-3 ek görög joghurt

2 ek reszelt sajt

Elkészítés A cukkinik végeit levágjuk és ezután három-négy egyforma darabba vágjuk. A közepüket kikaparjuk, félretesszük. Az így kapott cukkinihengereket forró, sós vízben 4-5 percig előfőzzük, majd kiszedjük a vízből, lecsöpögtetjük és felhasználásig félretesszük.

A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzákeverjük a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az őrölt köménnyel és fahéjjal, belekeverjük a cukkinik kikapart és feldarabolt belsejét és lefedve puhára főzzük. Végül fedő nélkül elfőzzük a felesleges levét, belekeverjük a zúzott fokhagymát és 2 perc alatt készre főzzük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleállítjuk az előfőzött cukkinihengereket és megtöltjük a fűszeres darált hússal. Tetejükre reszelt sajttal kevert görög joghurtot kanalazunk, forró sütőbe tesszük és kb. fél óra alatt pirosra sütjük.

Tipp Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.